Pazar, Eylül 28, 2008

Çocukla Barcelona'da bir gün (La aquarium)

Yazımın başında da dediğim gibi kızımızla gezi yapacağımız için planımızı onun sıkılmayacağı bir güzargahta yapmalıydık,normal olarak 2.5 yaşındaki bir çocuğu alıp hiçbir şey olmamış gibi kilise,müze gezersek onun tahammül sınırları içerisinde eminim ki patlama olacak ve de bu da tatilin geri kalan günlerini riske atmak olacaktır.
Öncelikle çocukların keyif alacakları belirlemekle başladım işe.Ve de ilk olarak görmemizin güzel olacağını düşündüğüm
Le Aquarium oldu.Burası için taksiye bindiğiniz de Aqurium diyebilirsiniz ama taksicilerin en doğruyu anlayacakları nokta Mare Magnum olacaktır.Bu yüzden Mare Magnum please dediğinizde kesinlikle nokta atışı yapmış olursunuz.Diğer akvaryumu da anlayacaklarına eminim ama bir şekilde bunu bilmenizde fayda olduğunu düşündüm.





Akvaryuma geldiğinizde sol kısmınızda Barcelona IMAX 3D deneyimini göreceksiniz.Eğer şehrinizde bu tecrübeyi yaşayacağınız bir sinema salonu yoksa mutlaka görün derim,ama varsa aynı tecrübeyi para verip te görmenin alemi yok.
Port Vell bölgesindeki bu akvaryumu özel kılan kanımca üzeri cam bir yoldan giderken balıkların da size eşlik etmesi.Balık derken millet-i sinemizde sürekli tükettiğimiz Çipura,çinekop,lüfer tarzında değil de,daha çok akdenizde yer edinmiş baba balıkları,yırtıcıları görüyorsunuz.Burası gerçekten bir çocuklar 4 saat geçirebileceğiniz cinsten bir yer.O yüzden planınızı ona göre ayarlayın.İçeride yüzlerce balık görme tecrübesinim dışında oradan yürüyen merdivenler ile çıktığınızda karşınızı Explora isminde bölge çıkacak.Orada daha çok ne nasıl işler,nasıldır? tarzında öğretiyi güçlendiren şeyleri göreceksiniz.Burası sizi şok edecek veya yerden yere vuracak kadar heyecanlandıracak bir aksiyon değil,aklınız hala göremediğiniz Sagra da familia'da veya Gaudi (God's architect) denilen şahsiyetin yapıtlarını görme telaşında olmanızı çok normal karşılıyorum.Fakat bilmeniz gereken şu ki,burası çocukların çok şanslı olduklarını hissettikleri,dünyanın balığını,böceğini,deneyini tespit ettikleri bir alan.Bu yüzden de gruplar halinde gelen yüzlerce anaokulu öğrencisini gördüğünüzde içiniz buruluyor ve de hemen arada kıstaslar gidip gelmeye başlıyor,neden?neden?neden? bizde yok be arkadaşım diye.Sonra da aman zaten olsaydı balıklara elektrik verip öldürürdük diye karamsarlığa kapılıyoruz.Malum ülkemizde hayvanlara karşı nahoş olaylar yaşanıyor.
Ne yazık ki geçtiğimiz yıl hareketsiz duran timsaha kocaman kayayı yukarıdan atarak öldüren şahsın aynı gün içerisinde sorgulanıp,çıkarılması arkasından haberlere çıktığında kameramana da saldırması olayı gibi...!!! Neyse kıyas kıyas bizi bitiren şeyler değil mi!!!


Bu noktada çocuğunuzun yarım günlük merakını gideren,orada terini atacağı güzel bir aksiyon buldunuz.Onunla anlaşmanıza göre artık yarım gün de sizin turunuza ses çıkarmayacak.Güzel bir anlaşma oldu.Şimdi kapıdan çıktığınızda isterseniz hemen port vell sağında duran alışveriş merkezine gidebilir,oradan CAMPER mağazasında ayağınıza uyan güzel bir modeli deneyebilirsiniz.Çocuğunuza güzel bir mont veya eşinize güzel bir parfüm alabileceğiniz veya Barcelona F.C. fanatiği arkadaşınıza kaşkol alıp hediye edebilirsiniz.Bu alternatifin dışında port vell bölgesindeki ana yola kadar 10 dk. yürüyüp oradan soldan ışıkları takip ederek 30 dk. kadar daha keyifli bir sahil yolunu takip edip,(Kristof Kolomb heykeli) doğru yürüdüğünüzde sağınızda La rambla'nın başladığnı göreceksiniz.Sokağın zaten büyüsü sizi içine çekecektir ve de mağazalar,sokak çalgıcıları,hokkabazlar derken akşamı edeceğinize garanti ederim.
UNUTMAYIN1: Biletinizi alırken eğer son saatlerde geldiğinizi,3 saatten daha az vaktiniz var ama gelmişken de görelim dediniz.O zaman biletinizi alırken 6 euro daha ödeyip bir kaç kez giriş alabilirsiniz.Siz toplantıdayken veya işiniz varsa hallederken çocuklar ve eşiniz bir kere daha gelip güvenli bir yerde eğlenebilirler.İçeride yiyecek bölümü de var,fiyatları standart o şehre göre.O yüzden etrafında 1 günlük görülecek yerler var.
UNUTMAYIN2: Port vell güzel bir marina da olduğu için aranızda tekne merakı olanlar için orada göreceklerinizi sizi çok etkileyecektir.Özellikle de Monaco yazan teknelerin büyüklüğü ve de yaktıkları yakıtın miktarı ve fiyatlarını dergilerden sonra okudukça dehşete düşeceksiniz.O marina da günlük ödedikleri fiyatları da ülkemizde araba fiyatı kadar.

Hiç yorum yok: